Hoe kan ik zelf een marktplaats site bouwen?

Geplaatst op 27-05-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u zelf een marktplaats site bouwen, dan zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst kunt u zelf een script hiervoor schrijven. Maar dan zult u kennis van programmeren moeten hebben. Databases komen ook al snel om de hoek kijken, dus u zult ook hier enige hiervan enige kennis moeten hebben. Zo zult u kennis van SQL moeten hebben, een taal om gegevens in de database op te vragen en te bewerken. En er zal kennis nodig zijn van de scripttaal PHP.

Wilt of kunt u zelf geen script maken voor uw marktplaats site, dan is er bestaande software verkrijgbaar waarmee u vrij makkelijk een nieuwe advertentie website kunt maken. Zo is er het Marktplaats Script dat is ontwikkeld door Vrolijk Internet Services. Dit script bevat alle mogelijkheden die u nodig heeft voor het runnen van een eigen marktplaats website. Een website die adverteerders de mogelijkheid geeft om hun spullen te koop aan te bieden.

Er is een registratieformulier op uw marktplaats site aanwezig waarmee adverteerders hun eigen account kunnen aanmaken. Na de registratie kan een adverteerder inloggen en advertenties aanmaken op uw website. Een adverteerder kan foto’s toevoegen bij zijn advertenties. Als beheerder kunt u instellen hoeveel foto’s er door de adverteerder bij een advertentie mogen worden toegevoegd. Bij iedere advertentie kan de bezoeker door de afbeeldingen bladeren. Dit gebeurt in een vergrote weergave waarbij pijlen worden weergegeven waarop de bezoeker kan klikken om naar de vorige of volgende afbeelding te gaan.

Bij het plaatsen van een advertentie dient de adverteerder een passende rubriek te kiezen. Tijdens de installatie van het script wordt een groot aantal rubrieken aangemaakt. Als beheerder bent u vrij om nieuwe rubrieken toe te voegen en bestaande rubrieken aan te passen of te verwijderen. Ook kunt u meerdere rubrieken onder een overkoepelende rubriek plaatsen, zodat er een logische structuur kan worden gewaarborgd binnen uw advertentie website.